Derfor er det lurt å skifte til en moderne varmtvannsbereder

Derfor er det lurt å skifte til en moderne varmtvannsbereder

Har du en gammel varmtvannsbereder? Da er det stor sannsynlighet for at det vil være fornuftig og økonomisk å skifte til en ny.

Ifølge Enova er det lurt å skaffe ny varmtvannsbereder når den gamle er utdatert, ikke fungerer bra eller om du vil bytte av energiøkonomiske hensyn.

Mye mer effektiv

Den største fordelen med å ha en moderne varmtvannsbereder er at den varmer opp og lagrer varmtvannet mye mer effektivt enn en gammel.

Beregninger Enova har gjort viser at du ved å skifte til ny tank kan redusere varmetapet med så mye som 50 prosent.

Dette skyldes blant annet at moderne varmtvannsberedere er mye bedre isolert enn gamle.

En enkel måte å undersøke din bereder på er å kjenne etter om varmtvannstanken er glovarm på utsiden. Hvis så er tilfelle bruker du antakelig mye mer strøm til varmtvann enn nødvendig.

Tikkende vannbomber

Etter hvert som varmtvannsberederen din blir eldre øker dessuten sjansen for at pakninger ryker, og at blandeventiler og varmekolben når sin levetid.

Det kan altså være skummelt å slå seg til ro med at berederen humper og går år etter år. Vi snakker her om tikkende vannbomber.

Årlig melder forsikringsselskapene om mange store og stygge skader på grunn av gamle varmtvannsberedere. Spesielt de som oppbevares på rom uten sluk, slik som kjøkken, kan føre til veldig omfattende skader.

Så om du nå finner ut at det er på tide å skifte ut den gamle berederen med en moderne, bruk anledningen til å få plassert varmtvannstanken din i sikrere omgivelser. Dette er en jobb fagfolk kan hjelpe deg med.

Ta kontakt med oss så vi kan foreslå en eventuell ny plassering og pris på berederen.

Kontakt

Postadresse:
PB 18, 2006 Løvenstad
Besøksadresse:
Øvre Rælingsvei 82 2005 Rælingen

Telefon: 63 83 60 50
Epost: steinar@lorenskogvvs.no

Se kart >>