Minst én gang i året bør du leke rørlegger

Minst én gang i året bør du leke rørlegger
De fleste av oss tenker ikke over det – men det er faktisk én rørleggerjobb du kan og bør gjøre selv. Regelmessig!

Har du tenkt på alt man etterlater seg i dusjen og vasken? Alt fra hår til sjamporester renner ned i rørene – og ikke sjeldent hoper det seg opp i sluket på badet. Spesielt i forbindelser med ferier og lignende så har dette en tendens til å stivne. I verste fall har sluken din forandret seg til en propp med det resultatet at sluket er tett. Tenk konsekvensen hvis du da skulle oppleve å få en lekkasje på badet og du ikke har en fungerende sluk som tar unna vannmengdene. Det kan fort bli veldig kostbart.

Unngå fuktproblemer!

Ett tydelig signal på at sluket begynner å bli tett er vannet stiger litt hver gang du dusjer. Om membranen er dårlig utført, risikerer du at vannet går inn i konstruksjonen. Da kan du få både fukt- og råteproblemer etter en stund.

Fjern lukten!

En annen uheldig konsekvens av dårlig rengjøring av sluket er ubehagelig lukt. Hvis restene blir liggende for lenge vil det begynne å lukte. Da hjelper det ikke med stearinlys og stemningslukter i vinduskarmen.

Regelmessig renhold

Du trenger ikke være fagmann eller bruke lang tid på å rense sluket. Ta på deg gummihansker, løft opp slukristen og fjern gamle hårrester og annet skitt. Er dere mange i husholdningen bør dette gjøres oftere.

Å rense sluket er et av de enkleste du kan gjøre for å unngå vannskader i hjemmet. Får du et rørbrudd i egen bolig er det viktig at sluk er åpne for å få vannet unna.

Kontakt

Postadresse:
PB 18, 2006 Løvenstad
Besøksadresse:
Øvre Rælingsvei 82 2005 Rælingen

Telefon: 63 83 60 50
Epost: steinar@lorenskogvvs.no

Se kart >>