Unngå skåldingsskader på badet

Unngå skåldingsskader på badet
De fleste ulykker skjer i hjemmet. Dette gjelder dessverre også barn. Voksne er flinke med å lære barn å vaske hendene etter toalettbesøk og barn ønsker ofte å klare seg selv.

Men en ivrig 4 åring kan fort gjøre feil når de skal betjene kranen. Hvis barnet drar hendelen i feil retning kommer det varmt i istedenfor kaldt vann. Dette kan føre til alvorlige skåldingsskader og kan være en påkjenning for barn og voksne.

Barn er utsatte

Ofte er det ikke mye som skal til før barna skålder seg på varmt vann. Hvis vannet er varmt nok kan de gi umiddelbar skåldingsskade. Allerede ved 40 grader kan barn bli skåldet, og ved 70 grader kan det gi forbrenning og i verste fall hudtap. Barnehud er ømfintlig og tåler mindre enn voksenhud.

Velg berøringsfritt

Løsningen kan være termostat eller skåldesperre i dusjen og badekaret, men også i vasken. Flere og flere har også fått øynene opp for berøringsfrie kraner. Disse kan være med å forhindre at barn skrur på varmt vann og skålder seg. De er sikrere på grunn av termostaten, praktiske og ikke minst vannbesparende.

Berøringsfrie kraner har en forhåndsinnstilt temperatur som voksne enkelt kan endre på men som kan gjøres utilgjengelige for barn. På den måten er man helt sikker på at barn ikke skålder seg ved håndvask. Berøringsfrie kraner har en egen sensor som sørger for at vannet bare renner når det registreres hender under springen.

Trygt for barn og trygt for voksne.

Kontakt

Postadresse:
PB 18, 2006 Løvenstad
Besøksadresse:
Øvre Rælingsvei 82 2005 Rælingen

Telefon: 63 83 60 50
Epost: steinar@lorenskogvvs.no

Se kart >>