Vask deg med ren samvittighet!

Vask deg med ren samvittighet!
Med vannbesparende produkter kan du kutte vann- og energiutgiftene med flere tusen kroner i året. Det er også bra for miljøet.

Stadig flere norske boliger får installert vannmåler. Da betaler du for det faktiske vannforbruket i husholdningen, istedenfor at utgiftene regnes ut i fra boligens areal. Det er derfor mange penger å spare om du bytter ut vannsløsende dusjer, servanter og klosett med spareløsninger.

Deilig dusj

I dag har teknologien kommet langt, og du får nå kjøpt sparedusjer som er like komfortable som vanlige dusjer. Sparedusjen reduserer vannmengden ved at strålen sendes gjennom små hull som er mye trangere enn i et vanlig dusjhode. Fordi trykket er høyere, oppleves strålene like effektive selv om det er mindre vann som kommer ut.

Hvis hver person i husstanden dusjer i ti minutter hver dag, kan en sparedusj kutte energikostnadene til strøm og vann med omkring en tusenlapp i året per person. Se hvor mye du kan spare her.

Test om dusjen din forbruker mye vann: Fyll ei tiliters bøtte med vann fra dusjen. Hvis bøtta er full på under 45 sekunder, har du en skikkelig sløsedusj!

Senker temperaturen

Hvis du kombinerer sparedusjen med et termostatbatteri, kan du kutte energikostnadene ytterligere. Da vil du få en jevn vanntemperatur gjennom hele dusjen. Selv om du skrur av vannet for å shamponere håret, vil du få samme temperatur umiddelebart etter at du skrur på vannet igjen. Med dusjtermostaten kan du også sette en makstemperatur – noe som er godt både for huden din og strømregningen. Du kan også få termostater for vaskeservanter.

Smart vask

Ifølge Statistisk sentralbyrå, bruker hver nordmann i gjennomsnitt 197 liter vann i døgnet (tall fra 2003). Litt under halvparten av dette er forbruk i private husholdninger. Her er det mange liter å spare med enkle grep i hverdagen. Hvis du lar vannet renne mens du pusser tennene, kan det renne ti liter vann ut av springen før du er ferdig.

Med ettgreps servantarmaturer og vanneffektive digitale kraner, kan du programmere strømningshastighet, temperatur og varighet for vannet i springen. Du kan også stille inn servanten, slik at vannet stopper mens du pusser tennene. Med slike løsninger sparer du både vannmengden og energiutgifter til oppvarming av vann.

Vannkutt i klosettet

Selv på toalettet kan du redusere vannkostnadene, hvis du bytter ut sisternen med en spareløsning. Du kan da stille inn hvor mange liter vann som skal gå med til hver spyling. Du kan få enkel og dobbel spyling med ulike vannvolum.

Tett igjen hullene!

Vasker, rør, varmtvannsberedere og sisterner som drypper, koster faktisk mange penger. En dryppende kran kan tappe så mye som en liter vann i timen. Det kan koste deg flere hundre kroner i året. I tillegg kan det føre til dyre fuktskader. Et rennende toalett kan koste mange tusen kroner i året. Det er derfor en lønnsom investering å få gjennomført en vannsjekk, slik at skjulte lekkasjer kan stoppes.

Ta kontakt med oss, så kan vi vise deg smarte spareløsninger. Vi gjennomfører også vannsjekk.

Kontakt

Postadresse:
PB 18, 2006 Løvenstad
Besøksadresse:
Øvre Rælingsvei 82 2005 Rælingen

Telefon: 63 83 60 50
Epost: steinar@lorenskogvvs.no

Se kart >>